Gündemden Haberler

Yeni anayasa için TBMM’yi işaret etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “50+1 şartının değişmesi isabetli olur” açıklamasına ilişkin, “Bu konuda takdir tabii ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir (TBMM). Yeni anayasa hedefi doğrultusunda bunların hepsi konuşulup tartışılabilir” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz Tunç, Ankara’daki Türkiye Noterler Birliği’nde düzenlenen “Yarının Dünyasında Bugünün Çocuk Hakları” konulu panele katıldı. Tunç, panel sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘TAKDİR TBMM’NİNDİR, YENİ ANAYASA HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA TARTIŞILABİLİR’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “50+1” mesajı ile ilgili görüşü sorulan Tunç, “yeni anayasa” kapsamında TBMM’yi işaret ederek şunları kaydetti:

“Bu sistemde eğer revizyon ya da reform ihtiyacı varsa zaten bundan kaçınılamayacağını ve sürekli bir gelişim, değişim ve reform ihtiyacını kapsayan düzenlemelerle gerek Yargı Reform Strateji Belgesi gerek yeni anayasa değişiklikleri ile birlikte hep milletimizin huzurunda olduk.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da özellikle eleştiriler karşısında ifade ettiği 50+1 meselesi de elbette ki önemli bir düşünce. Bu konuda takdir tabii ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir. Yeni anayasa hedefi doğrultusunda bunların hepsi konuşulup tartışılabilir.

Meclis’te bir mutabakat çerçevesinde bunlar olabilecek hususlar. Bu mutabakat sağlandığında önemli olan Türkiye’yi demokratik, sivil, kuşatıcı yeni bir anayasaya kavuşturmak. Yeni anayasa yazılırken tüm partilerimiz milletimize olan bu borcumuzu yerine getirirken anayasamızın değiştirilemez maddelerinden sonraki maddeleri ile ilgili hepsi tartışılıp, konuşulup kararlaştırılabilecek ve TBMM’nin ve sonrasında milletimizin takdiriyle gerçekleşecek hususlardır.”

‘SAMAST HAKKINDAKİ İDDİANAME SÜRECİYLE İLGİLİ KAMUOYUNUN BİLMEDİĞİ HUSUSLAR VAR’

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in geçtiğimiz günlerde tahliye edilen katili Ogün Samast hakkında yeni iddianame düzenlenmesi de sorulan Tunç, “Son iddianame süreciyle ilgili kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var. Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermek doğru değil. Değerlendirmesini yapacak olan yargı makamlarıdır” diye konuştu.

AKŞENER’İN İDDİALARI: ‘YARGI MAKAMLARINA BİLDİRİLMESİ GEREKİR’

Tunç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Oteli olan polis müdürleri var, o otellerde fuhşun ötesi öksüz kızlar çalıştırılıyor” şeklindeki iddialarına yönelik ise şunları söyledi:

“Yargı makamlarına bildirilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesi lazım, bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine üzerine gidilmesi gerekir. İddia noktasında somut bilgiler varsa bu bilgileri Sayın Akşener‘in yargı makamlarımızda Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile paylaşmasında çok büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu