Magazin

Babası mahpusa mahkum edilmiş! “Hırsızın kızı” olarak anılan Cemalnur Sargut o günleri anlattı

Gökay Kalaycıoğlu’nun Haberler.com’un YouTube kanalında yayınlanan Haber Mazeret programının bu haftaki konuğu başarılı müellif ve öğretim vazifelisi Cemalnur Sargut oldu. Babasının mahpusa mahkum edildiği günlerden bahseden Sargut, “Bana ‘hırsızın kızı’ dediler fakat babamın arkadaşları bizi el üstünde tuttu” dedi.

“BABAM ANLATAMAYACAĞIM KADAR DÜRÜST BİRİYDİ”

Babasıyla çok âlâ bir diyaloğunun olduğunu söyleyen Sargut, “Çok dürüst ve ahlaklı bir babayla büyümenin çok yararlarını gördük. Babamla diyaloğum muazzamdı. Babam anlatamayacağım kadar dürüst bir insandı. Hiç torpil sevmez ve kesinlikle mesleğini kullanmazdı. Çok bilgili ve kültürlüydü. Biz daha okula başlamadan bütün padişahların hayatlarını, Afrika’da yaşayan çocukların yaşantılarını kitaplardan bize okurdu. Babam bize çok şey öğreterek okuma zevkini aşıladı. Babamın işi çok ağırdı. Bir taraftan Kızılay’ın başkanlığını yürütürdü, bir taraftan hekim, bir taraftan da partide vazifeliydi. Akşam konuta gelince de bizi sırtına bindirir ve atçılık oynardı” dedi.

“PARTİ LİDERİ BABAM YASSIADA’DA MÜEBBET MAHPUSA MAHKUM OLDU”

Babasının mahpusa girdiği günleri anlatan Sargut, “Ben 6 yaşındayken babamın mahpusa girmesi bizi çok candan etkiledi. Babam Demokrat Parti ilçe lideriydi ve Yassıada’ya gitti ve müebbet mahpusa mahkum oldu. Hakkındaki suçlamalar çok komikti. 3,5 sene cezaevinde kaldı. Hayatımda babama en gereksinim duyduğum periyottu lakin konutta yoktu. Allah beni birini çok sevmemi istemiyor. Kesinlikle aralı sevmemi öğretiyor” sözlerini kullandı.

“BABAM HAPİSTEYKEN BANA ‘HIRSIZIN KIZI’ DEDİLER”

Kalaycıoğlu’nun “Babanızın yokluğunda neler yaşadınız?” sorusu üzerine kelamlarına devam eden ünlü isim şunları söyledi: “Bizde bir depresyon yaratmadı. Annem daima secdedeydi. Hz. Yusuf da mahpusa girdiği için daima ona eşlik ediyorduk. O vakitler mahpusa girmesini çok hoş bir şey olarak düşündük. Babamın iftirayla mahpusa girmesini temizlenerek çıkacak olarak düşündük. Etrafımızdaki beşerler o periyotta her gün bize gelerek el üstünde tuttu. Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanlarımızı bile alıp getiriyorlardı. İnanılmaz bir sevgi seli vardı. Babamın yokluğunu hiç aratmadılar. Bu hoş şeylerin yanı sıra acıklı şeyler de yaşadık. Sıra arkadaşım ‘ben hırsızın kızıyla birebir sırada oturamam’ dedi. O vakit çok üzüldüğümü hatırlıyorum. Öğretmenim beni o sıradan alıp kendi oğlunu yanına oturttu. Beni hiç mağdur ettirmediler.”

Babası mahpusa mahkum edilmiş! “Hırsızın kızı” olarak anılan Cemalnur Sargut o günleri anlattı

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu